Tutoriale cPanel

cPanel este o platformă de administrare a serverului web, care oferă o interfață grafică utilizatorilor pentru a gestiona diferite aspecte ale site-urilor web și a serverului. Este folosit în principal pentru a gestiona site-urile web, conturile de e-mail, bazele de date, fișierele, setările de securitate și multe altele, făcând administrarea unui server web mai ușoară și mai accesibilă pentru utilizatorii obișnuiți. cPanel oferă o varietate de funcționalități utile, inclusiv o interfață intuitivă pentru a crea și a gestiona conturi de e-mail, o interfață simplă pentru a încărca și a descărca fișiere de pe server, și instrumente puternice pentru a gestiona bazele de date MySQL.

De asemenea, cPanel oferă o serie de caracteristici de securitate, cum ar fi protecția împotriva spam-ului și a virusurilor, opțiuni de backup și restaurare și instrumente de monitorizare a activității serverului. cPanel este adesea utilizat de furnizorii de servicii de găzduire web, care îl oferă ca parte a pachetelor lor de servicii de găzduire. Utilizatorii pot accesa cPanel prin intermediul unui browser web, prin introducerea unei adrese URL specifice și a numelor de utilizator și a parolei lor de cPanel.

Alrernative cPanel

Există câteva alternative la cPanel disponibile, unele dintre ele sunt:

  1. Virtualmin: Virtualmin este o alternativă gratuită și open-source la cPanel, care oferă o interfață web intuitivă pentru gestionarea serverelor și a site-urilor web. Este disponibil în limba română și suportă sistemele de operare Linux.
  2. VestaCP: VestaCP este un panou de control web gratuit și open-source, care oferă funcționalități similare cu cele ale cPanel, cum ar fi gestionarea conturilor de email și a bazelor de date. Este disponibil în limba română și suportă sistemele de operare Linux.
  3. ISPConfig: ISPConfig este un alt panou de control web open-source, care oferă o interfață grafică pentru gestionarea serverelor și a site-urilor web. Este disponibil în limba română și suportă sistemele de operare Linux.

În industria de web hosting, cPanel este cea mai populară interfață de administrarea a unui cont prin facilitătile pe care le oferă. Interfață grafică prietenoasă și ușor de utilizat, care permite utilizatorilor să administreze site-ul lor fără cunoștințe avansate de programare sau de administrare a serverului.

Consultați oferta noastră de gazduire web Standard, Business si e-Commerce

Web Hosting Performant
Garantăm resurse premium de procesare, stocare și memorii RAM pentru nevoile tale de gazduire web site indiferent de tipul abonamentului.
Backup Zilnic - Jet Backup
Datele tale sunt în siguranță la Web365.ro. Îți oferim gratuit backup automat zilnic cu un istoric de restaurare de pnână la 15 zile.
Securitate
Securitatea serviciilor de hosting este asigurată de Imunify360. Asiguram protecție pentru atacurile DDoS
Asistență Tehnică 24/7
Dacă ai întrebări referitoare la abonamentele de gazduire web și înregistrarea domeniilor, nu ezita sa ne contactezi.
Certificate SSL
Toate domeniile gazduite pe un abonament de hosting web beneficiază automat și gratuit de certificat SSL Let’s Encrypt.
CloudLinux
Sistemul de operare special creat pentru firmele de gazduire web, cu scopul de avea un mediu bine definit pentru fiecare cont de web hosting în parte.

Contact

Zenith Technology, operatorul serviciilor de web hosting Web365.ro, vă oferă soluţii de găzduire web profesionale şi stabile. Serverele noastre sunt rapide şi puternice, având o arhitectura 20, 22 sau 22 Core, 198GB RAM cu 8 unitati HDD SSD 1TB montate in Raid 10 şi sistem de operare CloudLinux. Echipamentele noastre sunt colocate în cel mai modern data center din România situat în Bucureşti, garantând astfel un timp de acces optim şi o încărcare rapidă a site-ului dumneavoastră, indiferent de mărimea paginilor web. Contacteaza-ne pentru detalii suplimentare.

Intrarea Albinari Nr. 5, Sector 2, București
(040) 727 299 999