E-mail Forwarder

Un email forwarder este o setare de e-mail care permite redirectionarea mesajelor primite la o adresă de e-mail către o altă adresă de e-mail. Această opțiune este utilă atunci când doriți să primiți mesajele de la o anumită adresă de e-mail la o altă adresă de e-mail. În loc să accesați în mod regulat adresa originală de e-mail, puteți utiliza o singură adresă pentru a accesa toate mesajele.

De exemplu, dacă aveți o adresă de e-mail personală și o adresă de e-mail de afaceri, dar doriți să accesați toate mesajele de la ambele adrese în același loc, puteți utiliza un email forwarder pentru a redirecționa mesajele de la ambele adrese de e-mail către o singură adresă de e-mail. În acest fel, puteți verifica toate mesajele într-un singur loc și nu trebuie să verificați fiecare adresă de e-mail separat.

Email forwarder-ele pot fi configurate în cPanel sau prin intermediul altor platforme de găzduire web și pot fi personalizate în funcție de nevoile utilizatorilor.

Configurare E-mail Forwarder

Pentru a configura opțiunea forwarder e-mail în cPanel urmați acești pași:

  1. Autentificați-vă în cPanel.
  2. Accesați secțiunea „E-mail” din panoul de control.
  3. Apăsați pe opțiunea „Forwarders”.
  4. În noua pagină, faceți clic pe butonul „Adăugați forwarder”.
  5. În câmpul „Adresa de e-mail”, introduceți adresa de e-mail pentru care doriți să configurați forwarder-ul.
  6. Alegeți opțiunea „Forward to email address” și introduceți adresa de e-mail către care doriți să redirecționați e-mailurile.
  7. Faceți clic pe butonul „Adăugați forwarder”.

Dacă doriți să configurați forwarder-e pentru mai multe adrese de e-mail, repetați pașii de mai sus pentru fiecare adresă în parte.