Windows RDP – Remote Desktop Protocol

Serviciul de hosting pentru servere Windows RDP este un serviciu care permite utilizatorilor să inchirieze serverele Windows într-un data center deținut și administrat de Zenith Technology (Web365.ro). Servere Windows oferite de Web365.ro nu sunt virtuale ci fizice de tip server blade proiectate pentru a maximiza densitatea și eficiența în centrele de date.

Soluție completă harware & software la un pret imbatabil

Win 10 PRO RDP I5
280 LeiLuna
 • CPU Intel I5
 • 16GB memorie RAM
 • HDD 500 GB SSD.
 • Windows 10 PRO
 • Microsoft Office 2021 Professional Plus
 • Bitdefender Total Security
 • Acronis Cyber Protect Home Office
 • Max. 15 Conexiuni Simultane
Comandă
Win 10 PRO RDP I7
330 LeiLuna
 • CPU Intel I7
 • 16GB memorie RAM
 • HDD 1 TB SSD.
 • Windows 10 PRO
 • Microsoft Office 2021 Professional Plus
 • Bitdefender Total Security
 • Acronis Cyber Protect Home Office
 • Max. 15 Conexiuni Simultane
Comandă

Preturile abonamentelor Windows RDP nu includ TVA

Caracteristici Windows RDP

Windows RDP – Remote Desktop este o tehnologie dezvoltată de Microsoft pentru a permite accesul la distanță la un computer sau un server Windows. Printre caracteristicile sale se numără:

 1. Control de la distanță: Utilizatorii pot controla un computer sau un server la distanță folosind o interfață grafică similară cu cea utilizată pe computerul local.
 2. Conexiune sigură: RDP utilizează criptarea datelor transferate între computere și autentificare cu factori multipli pentru a proteja accesul la sistemele și fișierele sensibile.
 3. Transfer de fișiere: Utilizatorii pot transfera fișiere între computere și pot partaja resurse, cum ar fi imprimantele și dispozitivele de stocare.
 4. Scalabilitate: RDP poate fi utilizat pentru a accesa un număr mare de computere sau servere de la distanță, ceea ce face posibilă administrarea eficientă a unei infrastructuri IT mai mari.
 5. Administrare și configurare: Administrarea și configurarea RDP sunt ușoare și pot fi efectuate de la distanță, ceea ce face posibilă administrarea sistemelor chiar și dintr-un alt oraș sau țară.
 6. Compatibilitate: RDP este disponibil pentru majoritatea platformelor, inclusiv pentru Windows, macOS, Linux și dispozitive mobile.
 7. Acces la aplicații: Utilizatorii pot accesa aplicații de la distanță și le pot rula pe un computer sau server la distanță, ceea ce face posibilă utilizarea aplicațiilor pe un computer care nu are aplicațiile instalate local.
 8. Performanță: RDP este proiectat să ofere performanțe bune, inclusiv suport pentru redarea video și audio la distanță, iar ultimele versiuni au îmbunătățit semnificativ performanța și scalabilitatea.

În general, RDP este o soluție foarte utilă pentru accesarea și administrarea sistemelor de la distanță și este larg utilizat în medii de afaceri și industriale pentru a permite accesul la resurse și sisteme de la distanță.

Windows RDP Conectare
Windows RDP Optiuni
Windows RDP Full Desktop

Opțiuni de Partajare a Resurselor Locale

Atunci când utilizați conexiunea Windows RDP (Remote Desktop Protocol) pentru a vă conecta la un alt calculator Windows, există câteva opțiuni de partajare a resurselor pe care le puteți activa pentru a utiliza resursele de pe calculatorul local în timpul sesiunii RDP. Aceste opțiuni includ:

Partajarea dispozitivelor USB cu Windows RDP: această opțiune permite utilizatorilor să partajeze dispozitive USB conectate la calculatorul local cu calculatorul de la distanță. Acest lucru poate fi util pentru imprimante, scanere, camere web și alte dispozitive USB.

Partajarea unităților locale: această opțiune permite utilizatorilor să partajeze unitățile de disc locale cu calculatorul de la distanță. Acest lucru poate fi util pentru accesarea fișierelor și a altor resurse de pe unitățile de disc locale.

Partajarea imprimantelor locale: această opțiune permite utilizatorilor Windows RDP  să partajeze imprimantele locale cu calculatorul de la distanță. Acest lucru poate fi util pentru imprimarea de documente de pe calculatorul de la distanță.

Partajarea clipboard-ului: această opțiune permite utilizatorilor să partajeze conținutul clipboard-ului local cu calculatorul de la distanță. Acest lucru poate fi util pentru copierea și lipirea textului și a altor date între calculatorul local și cel de la distanță.

Pentru a utiliza aceste opțiuni de partajare a resurselor, trebuie să activați opțiunea corespunzătoare înainte de a vă conecta la calculatorul de la distanță prin RDP. Aceste opțiuni pot fi activate din fereastra de opțiuni a conexiunii RDP, sub fila „Resurse locale”. Windows RDP functioneaza și in varianta Dual Monitor.

Contact

Zenith Technology, operatorul serviciilor de web hosting Web365.ro, vă oferă soluţii de găzduire web profesionale şi stabile. Serverele noastre sunt rapide şi puternice, având o arhitectura 20, 22 sau 22 Core, 198GB RAM cu 8 unitati HDD SSD 1TB montate in Raid 10 şi sistem de operare CloudLinux. Echipamentele noastre sunt colocate în cel mai modern data center din România situat în Bucureşti, garantând astfel un timp de acces optim şi o încărcare rapidă a site-ului dumneavoastră, indiferent de mărimea paginilor web. Contacteaza-ne pentru detalii suplimentare.

Intrarea Albinari Nr. 5, Sector 2, București
(040) 727 299 999