Track Delivery

Track Delivery este o caracteristică disponibilă în cPanel, care permite utilizatorilor să verifice starea livrării mesajelor de e-mail trimise din contul lor de e-mail. Această funcție utilizează protocoale de raportare a livrării, cum ar fi DomainKeys Identified Mail (DKIM) și Sender Policy Framework (SPF), pentru a verifica dacă un mesaj a fost livrat cu succes către destinație sau nu. Prin intermediul Track Delivery, utilizatorii pot vedea informații detaliate despre starea de livrare a mesajului, inclusiv data și ora trimiterii, statusul de livrare, adresa IP de la care a fost trimis mesajul, destinatarul și alți factori relevanți. Această caracteristică este utilă pentru a urmări mesajele trimise, pentru a verifica dacă acestea au ajuns la destinație sau pentru a detecta probleme de livrare, cum ar fi respingeri de către filtrele anti-spam sau blocări de către serverele de e-mail.

Opțiuni Track Delivery

Opțiunile disponibile în caracteristica Track Delivery din cPanel / CloudLinux includ:

  1. Raport de livrare: Acesta afișează statusul de livrare a mesajelor trimise din contul dvs. de e-mail, inclusiv mesajele care au fost livrate cu succes, mesajele care nu au putut fi livrate și mesajele care sunt în curs de livrare.
  2. Jurnal: Acesta afișează un jurnal detaliat al mesajelor trimise și a statusului de livrare asociat. Jurnalul poate fi filtrat după data și ora trimiterea, expeditor, destinatar, subiect sau statusul de livrare.
  3. Opțiuni de livrare: Această opțiune permite utilizatorilor să configureze opțiuni specifice de livrare pentru mesajele lor de e-mail. Acestea pot include configurarea unui server SMTP extern pentru trimiterea mesajelor, stabilirea unui număr maxim de încercări de livrare sau activarea unor tehnologii specifice de livrare, cum ar fi DomainKeys Identified Mail (DKIM) sau Sender Policy Framework (SPF).
  4. Setări de e-mail: Aceasta permite utilizatorilor să configureze setările de e-mail pentru contul lor, inclusiv adresele de e-mail suplimentare, redirecționări și filtrarea mesajelor.
  5. Opțiuni avansate: Aceasta include opțiuni avansate pentru administrarea și configurarea caracteristicii Track Delivery, cum ar fi configurarea setărilor de raportare a livrării, opțiuni de depurare și setări de sistem.

Ce este DKIM

DomainKeys Identified Mail (DKIM) este o metodă de autentificare a mesajelor de e-mail, care ajută la prevenirea spam-ului și a fraudelor prin e-mail. DKIM utilizează criptografia asimetrică pentru a verifica autenticitatea adresei de e-mail a expeditorului și integritatea mesajului trimis.

În esență, DKIM funcționează astfel: expeditorul trimite un mesaj de e-mail și semnează acest mesaj cu o cheie privată. Serverul de e-mail al destinatarului primește mesajul și utilizează cheia publică DKIM a expeditorului, care este disponibilă în registrul DNS pentru domeniul expeditorului, pentru a verifica semnătura și a confirma că mesajul este autentic.

În acest fel, DKIM ajută la prevenirea spam-ului și a phishing-ului, deoarece verifică autenticitatea adresei de e-mail a expeditorului și a mesajului trimis. De asemenea, ajută la îmbunătățirea ratelor de livrare a mesajelor de e-mail, deoarece serverele de e-mail ale destinatarilor pot utiliza DKIM pentru a confirma că mesajul este legitim și să-l livreze în căsuța poștală a destinatarului.

Ce este SPF Record

SPF (Sender Policy Framework) este un protocol de autentificare a e-mailurilor, care permite serverelor de e-mail să verifice dacă un mesaj de e-mail trimis de un anumit domeniu a fost autorizat de proprietarul domeniului respectiv. SPF este implementat prin adăugarea unui înregistrare SPF la zona de DNS a domeniului.

O înregistrare SPF conține informații despre serverele de e-mail autorizate să trimită mesaje de e-mail în numele domeniului respectiv. Când un mesaj de e-mail ajunge la serverul de e-mail al destinatarului, acesta poate utiliza informațiile din înregistrarea SPF pentru a verifica dacă adresa IP a serverului de e-mail care a trimis mesajul este autorizată să trimită mesaje de e-mail în numele domeniului respectiv. Dacă serverul de e-mail care a trimis mesajul nu este autorizat, mesajul poate fi considerat spam sau respins de serverul de e-mail al destinatarului.

Prin utilizarea SPF, proprietarii de domenii pot preveni spam-ul care este trimis în numele domeniului lor și pot îmbunătăți rata de livrare a mesajelor de e-mail legate de afaceri. În plus, SPF poate ajuta la protejarea reputației domeniului și poate contribui la creșterea șanselor ca mesajele legate de afaceri să ajungă în căsuța de poștă electronică a destinatarului.