SSL/TLS Status

Opțiunea „SSL/TLS Status” (Stare SSL/TLS) în cPanel este o funcționalitate care permite utilizatorilor să gestioneze certificatele SSL/TLS pentru site-urile lor.

SSL (Secure Sockets Layer) și TLS (Transport Layer Security) sunt protocoale de securitate care permit criptarea comunicației între un server web și un browser. Utilizarea unui certificat SSL/TLS asigură că datele sunt transferate într-un mod sigur între utilizator și server, protejând astfel informațiile sensibile, cum ar fi parolele, informațiile de plată și alte date personale.

Prin intermediul opțiunii „SSL/TLS Status” în cPanel, utilizatorii pot gestiona:

Vizualiza certificatele SSL/TLS instalate: Aici puteți vedea toate certificatele SSL/TLS instalate pe domeniile dvs. și puteți verifica dacă acestea sunt active și valide.

Instalați un certificat SSL/TLS: Puteți utiliza opțiunea „Install an SSL Certificate” pentru a instala un certificat SSL/TLS pe un domeniu specific. Acest lucru implică furnizarea detaliilor despre certificat și a cheii private asociate.

Gestiunea cheilor private: Puteți genera o nouă cheie privată sau puteți încărca o cheie privată existentă pentru a fi asociată cu un certificat SSL/TLS.

Generarea unei cereri de semnare a certificatului (CSR): Un CSR este o cerere de semnare a certificatului utilizată pentru a solicita un certificat SSL/TLS de la o autoritate de certificare. Opțiunea „Generate, view, or delete SSL certificate signing requests” vă permite să generați un CSR pentru a obține un certificat SSL/TLS de la o autoritate de certificare.

Importați un certificat SSL/TLS: Dacă aveți deja un certificat SSL/TLS emis de o altă autoritate de certificare, puteți utiliza opțiunea „Manage SSL sites” pentru a importa și instala acest certificat.

Opțiunea „SSL/TLS Status” din cPanel facilitează gestionarea și implementarea certificatelor SSL/TLS pentru site-urile dvs., oferindu-vă un control complet asupra securității conexiunii și asigurând confidențialitatea datelor utilizatorilor.