Softaculous

Softaculous este o caracteristică a cPanel, care oferă o platformă de automatizare a instalării și gestionării aplicațiilor web. Modulul permite utilizatorilor să instaleze rapid și ușor o varietate de aplicații web populare, precum WordPress, Joomla, Drupal, Magento, phpBB și multe altele, direct din interfața cPanel.

Softaculous este un instrument foarte util pentru utilizatorii care nu au experiență în instalarea sau gestionarea aplicațiilor web. Acesta elimină nevoia de a instala manual aplicațiile web și oferă o metodă simplă și rapidă de a le instala și configura. Softaculous oferă, de asemenea, funcții de gestionare a actualizărilor și a backup-urilor aplicațiilor, ceea ce face ca administrarea site-urilor web să fie mai ușoară și mai sigură.

Este disponibil ca o caracteristică în cPanel și poate fi instalat și configurat de către furnizorii de servicii de găzduire web. Utilizatorii pot accesa din interfața cPanel și pot instala și gestiona aplicațiile web cu câteva clicuri. Softaculous este o caracteristică populară și bine-cunoscută a cPanel și este utilizată de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Softaculous Logo

Opțiuni Softaculous

Softaculous cPanel oferă o serie de opțiuni și caracteristici care permit utilizatorilor să instaleze, să configureze și să gestioneze aplicații web în mod eficient și convenabil. Printre opțiunile disponibile se numără:

 1. Instalarea rapidă și ușoară a aplicațiilor web – Oferă o metodă simplă și rapidă de instalare a aplicațiilor web, cum ar fi WordPress, Joomla, Drupal și multe altele. Utilizatorii pot instala aplicațiile web cu doar câteva clicuri, fără a fi nevoie să aibă cunoștințe avansate de programare sau gestionare a serverului.
 2. Actualizări automate ale aplicațiilor web – Poate efectua actualizări automate ale aplicațiilor web instalate, permițând utilizatorilor să beneficieze de cele mai noi caracteristici și patch-uri de securitate. Utilizatorii pot configura Softaculous să efectueze actualizări automate la intervale regulate sau pot efectua actualizări manuale atunci când este necesar.
 3. Gestionarea backup-urilor aplicațiilor web – Poate efectua backup-uri automate ale aplicațiilor web instalate, permițând utilizatorilor să-și protejeze datele și să le restaureze în cazul unui incident de securitate sau al unei defecțiuni a serverului. Utilizatorii pot configura Softaculous să efectueze backup-uri automate la intervale regulate sau pot efectua backup-uri manuale la cerere.
 4. Personalizarea setărilor de instalare – Oferă o serie de setări personalizabile pentru instalarea aplicațiilor web, permițând utilizatorilor să configureze setările de bază ale aplicației, precum și să adauge module și plugin-uri suplimentare.
 5. Monitorizarea și raportarea erorilor – Poate monitoriza erorile și problemele legate de instalarea și utilizarea aplicațiilor web, permițând utilizatorilor să primească rapoarte detaliate și să ia măsuri pentru a rezolva problemele.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile în Softaculous din cPanel. Această caracteristică este foarte utilă pentru utilizatorii care doresc să instaleze și să gestioneze aplicații web în mod eficient și convenabil, fără a fi nevoie să aibă cunoștințe avansate de programare sau gestionare a serverului.

Instalare WordPress folosind Softaculous în cPanel

Iată pașii pentru a instala WordPress folosind Softaculous:

 1. Conectați-vă la contul dvs. cPanel și derulați în jos până la secțiunea „Software”. Dați clic pe pictograma „Instalatorul de aplicații Softaculous”.
 2. În panoul Softaculous, căutați „WordPress” în bara de căutare sau căutați-l în categoria „Platforme de blogging”. Faceți clic pe iconița WordPress.
 3. Faceți clic pe butonul „Instalează acum”.
 4. Completați formularul de instalare cu informațiile necesare, cum ar fi numele site-ului, descrierea și detalii de autentificare. Puteți selecta, de asemenea, opțiunile pentru limba, tema și plugin-urile pe care doriți să le instalați cu WordPress. Asigurați-vă că introduceți o adresă de e-mail validă, deoarece toate informațiile de conectare și de instalare vor fi trimise acolo. Atentie: Instalati direct in folderul site-ului, nu in foderul WP așa cu este sugerat in formularul de instalare.
 5. Faceți clic pe butonul „Instalează” pentru a începe instalarea WordPress.
 6. Așteptați câteva minute până când instalarea WordPress este finalizată. Odată finalizată, veți vedea un mesaj de confirmare pe ecran.
 7. Accesați site-ul dvs. WordPress pentru a vă conecta și a începe personalizarea site-ului.

Consultați oferta noastra de gazduire web Standard, Business si e-Commerce