Resetare Parola WordPress cu phpMyAdmin

Dacă ai uitat parola de administrare a site-ului WordPress și nu poți să accesezi panoul de administrare, poți urma procedura de resetare parola WordPress direct din baza de date utilizând phpMyAdmin din cPanel. Iată pașii necesari:

 1. Accesează phpMyAdmin prin panoul de control cPanel al serverului tău.
 2. Identifică baza de date WordPress și selectează tabelul wp_users (numele tabelului poate fi diferit, dacă ai modificat prefixul în timpul instalării WordPress).
 3. Identifică rândul corespunzător contului de administrator a cărui parolă dorești să o resetezi și selectează butonul „Edit” pentru a deschide editoru.
 4. În câmpul user_pass, șterge valoarea existentă și înlocuiește-o cu noua parolă pe care o dorești. Asigură-te că selectezi opțiunea „MD5” în lista de tipuri de funcții de hash pentru acest câmp.
 5. Salvează modificările apăsând butonul „Go” al editorului.

Accesează site-ul WordPress și autentifică-te cu noua parolă.

Resetare Parola WordPress prin FTP

O alta metoda de resetare parola WordPress este prin modificarea fișierului functions.php din tema curentă. Pentru a face asta, urmează acești pași:

 1. Accesează site-ul tău WordPress prin FTP sau SSH și navighează către directorul /wp-content/themes/ pentru a găsi tema curentă.
 2. Deschide fișierul functions.php din tema curentă într-un editor de text.
 3. Adaugă următorul cod la sfârșitul fișierului:
wp_set_password('parola_noua', 1);

Asigură-te că înlocuiești "parola_noua" cu noua parolă pe care dorești să o setezi.
 1. Salvează modificările și încarcă fișierul functions.php înapoi pe serverul tău.
 2. Accesează site-ul WordPress și autentifică-te cu noua parolă pe care ai setat-o.
 3. După autentificare, poți să elimini codul adăugat în fișierul functions.php pentru a preveni utilizarea acestuia în viitor.

Este important să știi că acestă metodă poate fi periculoasă și nu este recomandată utilizatorilor fără experiență în modificarea fișierelor WordPress. Este de asemenea important să elimini codul adăugat din fișierul functions.php după ce ai resetat parola.

Add A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − 3 =