Redirectionarea Paginilor Web

Redirectionarea paginilor web în cPanel se referă la procesul de direcționare a traficul de pe un domeniu către altul. Aceasta înseamnă că atunci când cineva introduce adresa URL a domeniului original, acesta este tranzitat automat către adresa URL a noului domeniu.

Există mai multe motive pentru a utiliza aceasta procedura în cPanel. Unul dintre cele mai comune este atunci când un utilizator schimbă numele de domeniu al site-ului web, dar dorește să mențină traficul de pe vechiul domeniu. Prin mutarea traficului către noul domeniu, utilizatorii care accesează site-ul prin intermediul vechiului domeniu vor fi îndrumați către noua locație a site-ului, astfel încât să nu mai fie nevoie să actualizeze manual bookmark-urile sau link-urile de pe alte site-uri.

Pentru configurare în cPanel, utilizatorul trebuie să acceseze secțiunea „Redirectează domeniu” sau „Domain Redirects” din panoul de control cPanel. Aici, utilizatorul poate selecta domeniul și să specifice adresa URL a noii locații. Există mai multe opțiuni disponibile, inclusiv stabilirea de regului permanente sau temporare, precum și trimitrerea traficului de la o anumita pagina către o altă pagină de pe site-ul nou. După ce ați configurat setările, acestea vor fi imediat active și traficul va fi dirijat automat către noua locație a site-ului.

Redirects cPanel

Pentru adăugare de noi regului 301 sau 302 în cPanel, urmați acești pași:

 1. Accesați panoul de control cPanel și autentificați-vă cu numele de utilizator și parola dvs.
 2. Navigați la secțiunea „Redirectează domeniu” sau „Domain Redirects” din cPanel.
 3. Selectați domeniul pe care doriți să stabiliti noi regului
 4. Selectați tipul ( 301 sau 302)  pe care doriți să o utilizați – permanentă sau temporară. Regula permanentă (301) va indica motoarelor de căutare că site-ul a fost mutat permanent la noua adresă, în timp ce regula temporară (302) indică că site-ul este mutat temporar la noua adresă.
 5. Introduceți adresa URL a locației la care doriți să dirijati traficul. Aceasta poate fi o adresă URL completă sau o cale relativă.
 6. Opțional, puteți alege să redirijarea traficul către o anumită pagină de pe site-ul nou.
 7. Faceți clic pe butonul „Adaugă ” sau „Add”.

După ce ați terminat configurarea, traficul va fi dirijat automat către noua adresă. Este important de reținut că, odată ce ați redirecționat un domeniu, aceasta va afecta toate subdomeniile și fișierele din acel domeniu. Asigurați-vă că sunteți sigur că doriți să faceți acest lucru înainte de a continua.

În general este importantă pentru menținerea integrității site-ului web și pentru a asigura o experiență bună a utilizatorului.

Redirect cPanel pagini web

Redirect cPanel pagini web

Module WordPress

Există o mulțime de plugin-uri disponibile pentru WordPress. Iată câteva dintre cele mai populare:

 1. Redirection: Este un plugin gratuit și puternic pentru WordPress. Acesta oferă o interfață ușor de utilizat și vă permite să creați și să gestionați redirecționări 301 și 302.
 2. Simple 301 Redirects: Este un plugin gratuit și ușor de utilizat care vă permite să creați reguli 301 de la o adresă URL la alta. Plugin-ul are o interfață simplă și intuitivă, iar configurarea este rapidă și ușoară.
 3. Safe Redirect Manager: Acest plugin gratuit vă permite să creați și să gestionați redirecționări pentru WordPress cu ușurință. Acesta oferă o interfață intuitivă și vă permite să setați reguli 301, 302 sau 307.
 4. Yoast SEO: Acest plugin popular de SEO oferă, printre altele, și o funcție de redirecționare. Cu Yoast SEO, puteți crea și gestiona regulile 301 de la o adresă URL la alta.

Indiferent de plugin-ul pe care îl alegeți, este important să vă asigurați că configurați  corect și să verificați în mod regulat site-ul web pentru a evita orice erori de pagină.

Consultați oferta noastra de gazduire web Standard, Business si e-Commerce