phpMyAdmin

În cPanel, phpMyAdmin este o aplicație inclusă care permite administrarea și gestionarea bazelor de date MySQL. phpMyAdmin este adesea furnizat ca o opțiune în secțiunea „Databases” (Baze de date) a cPanel-ului.

Cu ajutorul phpMyAdmin în cPanel, puteți efectua urmatoare operațiuni:

  • Accesați bazele de date MySQL: phpMyAdmin oferă o interfață grafică prin care puteți accesa și gestiona bazele de date create pe serverul dvs.
  • Administrarea tabelelor: Puteți crea, modifica sau șterge tabele în baza de date. De asemenea, puteți gestiona structura tabelelor, inclusiv coloanele, cheile primare și indecșii.
  • Interogări și manipulare de date: Puteți executa interogări SQL pentru a extrage, insera, actualiza sau șterge date din tabelele bazei de date. Aceasta vă permite să lucrați cu datele din baza de date fără a fi nevoie să scrieți manual codul SQL.
  • Import și export de date: Puteți importa și exporta date în și din baza de date folosind diferite formate de fișiere, cum ar fi SQL, CSV, XML etc. Acest lucru este util atunci când doriți să transferați date între baze de date sau să faceți backup-uri.
  • Administrarea utilizatorilor și a privilegiilor: Puteți crea, modifica sau șterge utilizatori și puteți gestiona privilegiile lor de acces la bazele de date. Acest lucru vă permite să controlați cine are acces și ce acțiuni pot realiza pe baza de date.

phpMyAdmin în cPanel oferă o interfață simplă și ușor de utilizat pentru administrarea bazelor de date MySQL, fără a fi nevoie să instalați sau să configurați phpMyAdmin separat. Este integrat direct în cPanel, oferindu-vă acces rapid și convenabil la funcționalitățile de gestionare a bazelor de date.