LiteSpeed Web Server

LiteSpeed ​​este un server web, care este o alternativă la serverul web Apache. Acesta oferă performanțe superioare și se concentrează pe scalabilitate, securitate și compatibilitate cu aplicațiile existente, fiind utilizat frecvent pentru site-uri web cu trafic ridicat. LiteSpeed ​​este dezvoltat de compania LiteSpeed Technologies și este disponibil în versiuni gratuite și plătite, cu funcționalități avansate, cum ar fi caching-ul și optimizarea pentru servere web bazate pe cloud. Acesta este compatibil cu majoritatea modulelor Apache, ceea ce face ca migrarea de pe un server Apache să fie extrem ușoară. Web365.ro utilizeaza acest web server la toate serviciile de gazduire web hosting pe care firma nostră le oferă.

Caracteristici de Securitate

LiteSpeed oferă caracteristici de securitate puternice pentru a proteja site-urile web împotriva atacurilor cibernetice. Iată câteva dintre funcțiile de securitate oferite de LiteSpeed:

  1. Protecție DDoS: LiteSpeed ​​oferă o protecție puternică împotriva atacurilor DDoS, care pot fi utilizate pentru a supraîncărca serverele și a face site-urile inaccesibile.
  2. Firewall de aplicație web (WAF): LiteSpeed ​​include un WAF care poate bloca atacurile comune la nivel de aplicație, cum ar fi injecțiile SQL, cross-site scripting (XSS) și alte vulnerabilități de securitate.
  3. Filtrare IP: LiteSpeed ​​permite utilizatorilor să blocheze sau să permită accesul în funcție de adresa IP, ceea ce poate ajuta la prevenirea atacurilor.
  4. SSL/TLS: LiteSpeed ​​suportă SSL/TLS și permite configurarea facilă a acestuia, oferind o comunicare securizată între server și utilizatori.
  5. Autentificare HTTP: LiteSpeed ​​oferă suport pentru autentificarea HTTP, ceea ce permite utilizatorilor să restricționeze accesul la anumite pagini sau resurse ale site-ului web.

Acestea sunt doar câteva dintre funcțiile de securitate oferite de LiteSpeed, însă acestea sunt considerate unele dintre cele mai importante caracteristici pentru a proteja site-urile web împotriva atacurilor cibernetice.

LiteSpeed Web Server
LiteSpeed panou de administrare

De ce utilizam LiteSpeed

LiteSpeed este un server web care are o serie de avantaje în comparație cu alte soluții de server web, cum ar fi Apache sau Nginx. Iată câteva dintre avantajele utilizării acestui web server:

  1. Performanță mai bună: este proiectat să ofere o performanță mai bună decât Apache sau Nginx. LiteSpeed utilizează mai puține resurse de sistem pentru a furniza aceeași cantitate de trafic web, ceea ce înseamnă că site-urile web care rulează pe LiteSpeed încarcă mai repede și pot gestiona mai mult trafic.
  2. Compatibilitate cu Apache: LiteSpeed este compatibil cu majoritatea modulelor Apache, astfel încât utilizatorii pot rula site-uri web care folosesc modulele Apache fără probleme.
  3. Securitate îmbunătățită: oferă o serie de caracteristici de securitate care îmbunătățesc securitatea site-urilor web, inclusiv protecția împotriva atacurilor DDoS și a exploatațiilor de securitate.
  4. Management ușor: oferă o interfață grafică web pentru a administra serverul, ceea ce face administrarea mai ușoară pentru utilizatorii care nu sunt experți în administrarea serverelor.
  5. Suportul de înaltă calitate:  oferă suport tehnic de înaltă calitate, inclusiv asistență prin e-mail, chat și telefon, precum și o bază de cunoștințe bogată.

În general, LiteSpeed este o alegere bună pentru utilizatorii care doresc o performanță mai bună și o securitate îmbunătățită în comparație cu Apache sau Nginx și care doresc să administreze serverul cu ușurință.

Web Hosting Performant
Garantăm resurse premium de procesare, stocare și memorii RAM pentru nevoile tale de gazduire web site indiferent de tipul abonamentului.
Backup Zilnic - Jet Backup
Datele tale sunt în siguranță la Web365.ro. Îți oferim gratuit backup automat zilnic cu un istoric de restaurare de pnână la 15 zile.
Securitate
Securitatea serviciilor de hosting este asigurată de Imunify360. Asiguram protecție pentru atacurile DDoS
Asistență Tehnică 24/7
Dacă ai întrebări referitoare la abonamentele de gazduire web și înregistrarea domeniilor, nu ezita sa ne contactezi.
Certificate SSL
Toate domeniile gazduite pe un abonament de hosting web beneficiază automat și gratuit de certificat SSL Let’s Encrypt.
CloudLinux
Sistemul de operare special creat pentru firmele de gazduire web, cu scopul de avea un mediu bine definit pentru fiecare cont de web hosting în parte.

Contact

Zenith Technology, operatorul serviciilor de web hosting Web365.ro, vă oferă soluţii de găzduire web profesionale şi stabile. Serverele noastre sunt rapide şi puternice, având o arhitectura 20, 22 sau 22 Core, 198GB RAM cu 8 unitati HDD SSD 1TB montate in Raid 10 şi sistem de operare CloudLinux. Echipamentele noastre sunt colocate în cel mai modern data center din România situat în Bucureşti, garantând astfel un timp de acces optim şi o încărcare rapidă a site-ului dumneavoastră, indiferent de mărimea paginilor web. Contacteaza-ne pentru detalii suplimentare.

Intrarea Albinari Nr. 5, Sector 2, București
(040) 727 299 999