Global Email Filters

Global Email Filters este o funcție disponibilă în cPanel care permite utilizatorilor să configureze filtre globale pentru toate conturile de e-mail aferente unui domeniu. Această opțiune oferă posibilitatea de a bloca sau de a permite anumite tipuri de mesaje, de a redirecționa mesajele către anumite adrese de e-mail sau de a le stoca în anumite foldere.

Filtrele globale de e-mail pot fi utile în diferite scenarii, cum ar fi blocarea mesajelor nedorite (spam), protejarea de atacurile de phishing sau configurarea unui filtru pentru a redirecționa mesajele către o adresă specifică. Aceste filtre pot fi configurate în funcție de diferite criterii, cum ar fi subiectul, expeditorul, destinatarul sau conținutul mesajului.

Configurarea unui filtru global de e-mail se face în cPanel, accesând secțiunea „Global Email Filters”. Utilizatorii pot alege între diferite acțiuni, cum ar fi blocarea, redirecționarea sau stocarea mesajelor în anumite foldere. De asemenea, pot fi configurate condiții specifice, cum ar fi adresa de e-mail a expeditorului, adresa de e-mail a destinatarului, subiectul mesajului sau conținutul acestuia. După ce sunt configurate, filtrele globale de e-mail vor fi aplicate automat pentru toate conturile de e-mail aferente domeniului configurat.

Adaugarea unui Global Email Filters

Pentru a adăuga un filtru global de e-mail în cPanel, urmați acești pași:

  1. Conectați-vă la cPanel și accesați secțiunea „Global Email Filters”.
  2. Faceți clic pe butonul „Create a New Filter”.
  3. Alegeți o nume pentru filtru, pentru a-l identifica mai ușor.
  4. Selectați criteriile de filtrare pe care doriți să le utilizați. Acestea pot fi bazate pe subiectul mesajelor, corpul mesajelor, adresa de e-mail a expeditorului sau destinatarului, prioritatea mesajelor, conținutul HTML, etc.
  5. Alegeți acțiunile pe care doriti sa le aplicati asupra mesajelor filtrate. De exemplu, puteți bloca mesajele, puteți respinge sau anula trimiterea acestora, puteți redirecționa mesajele către o adresă specifică, puteți stoca mesajele într-un folder specific, etc.
  6. Configurați alte opțiuni, cum ar fi condițiile suplimentare de filtrare, cum ar fi intervalul de timp în care filtrul este activ sau aplicarea filtrului doar pe anumite adrese de e-mail.
  7. Faceți clic pe butonul „Create” pentru a salva filtrul global de e-mail.

După ce ați creat un filtru global de e-mail, acesta va fi aplicat automat la toate mesajele primite pe conturile de e-mail aferente domeniului pentru care ați creat filtrul. De asemenea, puteți modifica, dezactiva sau șterge filtrele globale de e-mail existente în orice moment.