Email Deliverability

Email Deliverability (livrabilitatea emailurilor) în cPanel se referă la capacitatea unui sistem de email de a livra cu succes mesajele trimise către diverse adrese de email, evitând blocarea sau ajungerea în folderul de spam al destinatarului. Este o caracteristică importantă în asigurarea faptului că mesajele de email pe care le trimiteți sunt recepționate corect de către destinatari și nu sunt blocate sau considerate spam.

Cu ajutorul funcției Email Deliverability în cPanel, puteți verifica:

  • Pentru a îmbunătăți livrabilitatea emailurilor, trebuie să configurați inregistrarile DNS relevante, cum ar fi SPF (Sender Policy Framework) și DKIM (DomainKeys Identified Mail). Aceste recorduri ajută serverele de email să autentifice expeditorul și să verifice că mesajul este trimis dintr-un domeniu legitim și nu este spam.
  • Puteți verifica rapoartele și jurnalele relevante pentru a identifica orice probleme sau erori în livrabilitatea emailurilor și puteți lua măsuri corective în consecință.
  • Puteți adăuga sau elimina domenii sau adrese de email din listele de blocare sau de înregistrare. Acest lucru vă permite să controlați modul în care serverul de email tratează mesajele de la anumite domenii sau adrese.
  • Dacă sunteți familiarizat cu aspecte avansate de livrabilitate a emailurilor, puteți configura parametrii și setările suplimentare pentru a optimiza livrarea mesajelor.

Asigurarea unei bune livrabilități a emailurilor este esențială pentru a vă asigura că mesajele trimise ajung la destinație și nu sunt tratate ca spam sau respinse. Prin intermediul funcției Email Deliverability în cPanel, puteți gestiona și optimiza parametrii pentru a îmbunătăți șansele ca mesajele dvs. să fie livrate cu succes către destinatarii doriti.