Bazele de date SQL

O bază de date SQL este un tip de sistem de gestiune a bazelor de date (DBMS) care utilizează Structured Query Language (SQL) pentru a manipula datele. SQL este un limbaj standardizat pentru accesarea și manipularea datelor din baze de date relaționale.

Într-o bază de date SQL, datele sunt organizate în tabele care au coloane pentru diferite tipuri de date (cum ar fi numere întregi, șiruri de caractere sau date și ore) și rânduri care conțin informații specifice. Informațiile pot fi căutate, adăugate, modificate sau șterse utilizând instrucțiuni SQL.

Bazele de date SQL sunt utilizate pentru a stoca și gestiona informațiile într-un mod structurat și organizat. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații și industrii, inclusiv în domeniul afacerilor, în cercetare și dezvoltare, în sectorul public, în sectorul medical si web hosting.

Cum cream o baza de date in interfata cPanel ?

Pentru a crea o bază de date în cPanel, urmați acești pași:

  1. Accesați cPanel. Pentru a face acest lucru, introduceți numele de utilizator și parola dvs. în câmpurile corespunzătoare și apăsați butonul „Log in”.
  2. Căutați opțiunea „Baze de date MySQL” și faceți clic pe ea.
  3. Introduceți un nume pentru baza de date în câmpul „Numele bazei de date”. De exemplu, „exemplu_baza_de_date”.
  4. Faceți clic pe butonul „Creează bază de date”.
  5. Creați un utilizator pentru baza de date. Pentru a face acest lucru, introduceți un nume de utilizator și o parolă în câmpurile corespunzătoare și faceți clic pe butonul „Creează utilizator”.
  6. Acordați utilizatorului drepturi asupra bazei de date. Pentru a face acest lucru, alegeți utilizatorul din lista de utilizatori și baza de date din lista de baze de date și faceți clic pe butonul „Adaugă”.