cPanel Zone Editor

cPanel Zone Editor (Editor de Zone cPanel) este o funcționalitate oferită de platforma de control cPanel pentru a gestiona înregistrările DNS ale unui domeniu. DNS (Domain Name System) este un sistem de traducere a adreselor web în adrese IP pentru a permite accesul la site-uri și servicii online.

Editorul de Zone cPanel permite utilizatorilor să vizualizeze și să editeze înregistrările DNS asociate unui domeniu. Acest lucru include înregistrări A (care mapează un nume de domeniu la o adresă IP), înregistrări MX (pentru gestionarea poștei electronice), înregistrări CNAME (pentru redirecționare) și altele. Utilizatorii pot adăuga, edita sau șterge înregistrări DNS prin intermediul zonei de editare.

Această funcționalitate oferă un control mai mare asupra configurării și gestionării înregistrărilor DNS ale unui domeniu. Prin intermediul Editorului de Zone cPanel, utilizatorii pot configura și actualiza înregistrările DNS, pot gestiona redirecționările, pot seta priorități pentru serverele de poștă electronică și pot face alte modificări specifice domeniului.

Zone Editor