Ce este un subdomeniu?

Un subdomeniu este o componentă a unui domeniu principal, care este utilizată pentru a organiza și separa conținutul sau serviciile unui site web. Un subdomeniu se adaugă înaintea domeniului principal și este separat de acesta printr-un punct.

Iată câteva exemple de utilizare a subdomeniilor:

De exemplu, în adresa „subdomeniu.example.com”, „subdomeniu” reprezintă subdomeniul, iar „example.com” reprezintă domeniul principal. Subdomeniul poate fi utilizat pentru a crea structuri logice sau pentru a oferi acces la secțiuni specifice ale unui site web.

  • Blog: Un subdomeniu poate fi creat pentru a gazdui un blog separat al site-ului principal, astfel încât adresa blogului să fie „blog.example.com„.
  • Magazin online: Dacă un site web are o secțiune de comerț electronic, poate fi creat un subdomeniu pentru magazinul online, astfel încât adresa să fie „magazin.example.com„.
  • Suport: Un subdomeniu poate fi utilizat pentru a oferi suport tehnic sau asistență clienților, iar adresa ar putea fi „suport.example.com”.
  • Forum: Un subdomeniu poate fi dedicat forumului comunității sau discuțiilor și adresa ar putea fi „forum.example.com„.

Fiecare subdomeniu poate avea propriile sale conținuturi, configurații și funcționalități specifice. Aceasta permite organizarea și gestionarea mai eficientă a site-ului și a diferitelor sale secțiuni sau servicii.