Autentificare cPanel

cPanel este o platformă de administrare a serverului web, care oferă o interfață grafică utilizatorilor pentru a gestiona diferite aspecte ale site-urilor web și a serverului. Este folosit în principal pentru a gestiona site-urile web, conturile de e-mail, bazele de date, fișierele, setările de securitate și multe altele, făcând administrarea unui server web mai ușoară și mai accesibilă pentru utilizatorii obișnuiți.

cPanel oferă o varietate de funcționalități utile, inclusiv o interfață intuitivă pentru a crea și a gestiona conturi de e-mail, o interfață simplă pentru a încărca și a descărca fișiere de pe server, și instrumente puternice pentru a gestiona bazele de date MySQL. De asemenea, cPanel oferă o serie de caracteristici de securitate, cum ar fi protecția împotriva spam-ului și a virusurilor, opțiuni de backup și restaurare și instrumente de monitorizare a activității serverului.

cPanel este adesea utilizat de furnizorii de servicii de găzduire web, care îl oferă ca parte a pachetelor lor de servicii de găzduire. Utilizatorii pot accesa cPanel prin intermediul unui browser web, prin introducerea unei adrese URL specifice și a numelor de utilizator și a parolei lor de cPanel.

Autentificare cPanel

Autentificare cPanel

Pentru a te autentifica în panoul de administrare cPanel, urmează acești pași:

  1. Accesează adresa URL a cPanel-ului tău (https://numedomeniu.ro/cpanel sau http://numedomeniu.ro:2083) . Această adresă este furnizată de către Web365.ro în mesajul „Detalii Cont Web365.ro”
  2. Introduceți numele de utilizator și parola asociate contului tău de cPanel.
  3. Apăsați butonul  „Log In” sau „Autentificare”.

După ce te autentifici cu succes, vei fi direcționat către pagina de control a cPanel-ului. Aici poți gestiona toate aspectele legate de site-ul tău, inclusiv adăugarea de fișiere, gestionarea bazelor de date, configurarea adreselor de e-mail și multe altele.

Consultați oferta noastră de gazduire web Standard, Business si e-Commerce