Adaugare domeniu in interfata cPanel

Adăugarea unui domeniu suplimentar în cPanel se referă la procesul de a permite utilizatorilor să adauge și să găzduiască un nou domeniu pe același cont de găzduire cPanel. Acest lucru este util pentru persoanele sau afacerile care dețin mai mult de un domeniu și doresc să le găzduiască pe toate sub același cont de găzduire.

Pentru a adăuga un domeniu suplimentar în cPanel, utilizatorul trebuie să furnizeze numele de domeniu și să configureze setările opționale, cum ar fi subdomeniul și directorul de bază (unde vor fi stocate fișierele site-ului). După ce utilizatorul finalizează procesul de adăugare a domeniului suplimentar, acesta poate fi gestionat și configurat la fel ca orice alt domeniu găzduit pe acel cont de găzduire cPanel.

Adăugarea unui domeniu suplimentar poate fi utilă pentru persoanele sau afacerile care doresc să gestioneze mai multe site-uri web sub același cont de găzduire, economisind astfel bani și timp. În plus, adăugarea unui domeniu suplimentar în cPanel poate fi un proces simplu și rapid, care poate fi realizat fără cunoștințe avansate de tehnologie web.

Cum adaug un domeniu suplimentar ?

Pentru a adăuga un domeniu suplimentar în cPanel, urmați acești pași:

  1. Conectați-vă la cPanel.
  2. Accesați secțiunea „Domenii suplimentare” sau „Addon Domains” (în funcție de interfața cPanel pe care o utilizați).
  3. Completați informațiile de bază despre noul domeniu, inclusiv numele domeniului, subdomeniul și directorul de bază (unde vor fi stocate fișierele site-ului).
  4. Configurați setările opționale pentru domeniul suplimentar, cum ar fi opțiunile de redirectare sau SSL.
  5. Faceți clic pe butonul „Adaugă domeniu suplimentar” sau „Add Domain” pentru a finaliza procesul.